Σίγουρα κάποια στιγμή σας έχει τύχει να δοκιμάζετε αρώματα σε ένα μαγαζί και στο τέλος να μην μπορείτε να καταλάβετε αν σας ταιριάζει ένα άρωμα ή όχι. Πολλές φορές επίσης έχετε αναρωτηθεί γιατί το άρωμά σας δεν μυρίζει πια όπως παλιότερα. Εδώ έχουμε ένα χρήσιμο οδηγό με συμβουλές για όλα τα παραπάνω, καθώς και για την σωστή συντήρηση των αρωμάτων σας, που θα σας λύσει όλες σας τις απορίες!

1. Μην βάζετε πολλά διαφορετικά αρώματα πάνω σας.

Το να βάζουμε πολλά διαφορετικά αρώματα πάνω στο δέρμα μας την ίδια χρονική στιγμή είναι λάθος, καθώς είναι σίγουρο ότι θα μπερδέψουμε τις μυρωδιές και εν τέλει θα δυσκολευτούμε να κάνουμε σωστή επιλογή αρώματος. Αντ’ αυτού μπορούμε πρώτα να μυρίσουμε το άρωμα από το δοκιμαστικό μπουκαλάκι και έπειτα αν μας αρέσει ο τύπος του αρώματος, να το δοκιμάσουμε και πάνω μας. Ο ανώτερος αριθμός αρωμάτων που μπορείτε να δοκιμάσετε κάθε φορά, χωρίς να μπερδευτείτε, είναι 3 με 4 αρώματα.

2. Ποτέ δεν τρίβουμε το σημείο δοκιμής.
Γενικά υπάρχει η συνήθεια όταν βάζουμε άρωμα πάνω μας ,να το τρίβουμε. Αυτό είναι λάθος, καθώς με αυτή την κίνηση μειώνουμε τόσο την διάρκεια, όσο και την ένταση του αρώματος. Με άλλα λόγια το αλλοιώνουμε. Το σωστό είναι να το αφήσουμε να απορροφηθεί στο δέρμα μας φυσικά.

3. Τα σωστά σημεία δοκιμής.Τα ιδανικά σημεία του σώματός μας για να δοκιμάσουμε ένα άρωμα, είναι ο καρπός και η εσωτερική πλευρά του αγκώνα. Εκεί η κυκλοφορία του αίματος είναι πολύ επιφανειακή και η μυρωδιά του αρώματος ενεργοποιείται πιο γρήγορα.

4. Δώστε στο άρωμα τον χρόνο του.

Ο χαρακτήρας του αρώματος αποκαλύπτεται 15 με 20 λεπτά μετά την εφαρμογή του. Αυτό συμβαίνει γιατί μετά από κάποια λεπτά χάνονται οι νότες κορυφής και μένουν οι μεσαίες νότες του αρώματος. Επίσης μετά από 15 λεπτά μπορούμε να κρίνουμε εάν πηγαίνει το άρωμα στο δέρμα μας, κι’ αυτό γιατί θα πρέπει να συμπληρώνει αρμονικά την δική μας φυσική μυρωδιά.

5. Ξεκουράστε την μύτη σας.

Είναι λογικό αφού έχετε μυρίσει πολλά αρώματα, να αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε πλέον να ξεχωρίσετε το ένα άρωμα από το άλλο. Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε φορά που εισπνέετε την έντονη μυρωδιά του αρώματος, οι αισθητήρες που βρίσκονται στην μύτη σας γίνονται ολοένα και λιγότερο αισθητοί, αδυνατώντας τελικά να ξεχωρίσουν τις νότες των αρωμάτων. Η λύση είναι ο καφές! Όσο και αν σας ακούγεται περίεργο, όταν μύτη σας «κουραστεί» μπορείτε να πάρετε μία-δύο εισπνοές πάνω από ένα μπολάκι με κόκκους καφέ. Ο καφές θα καθαρίσει τους αισθητήρες της μύτης σας και έτσι θα συνεχίσετε ανενόχλητοι την αναζήτηση του αρώματός σας. Άλλωστε τα περισσότερα αρωματοπωλεία διαθέτουν ένα μπολάκι με καφέ για αυτόν ακριβώς τον λόγο.

6. Η σωστή στιγμή για να φορέσετε άρωμα.

Η καλύτερη στιγμή για να φορέσουμε το άρωμά μας, είναι μόλις έχουμε βγει από το μπάνιο, διότι οι πόροι του δέρματος μας είναι ανοιχτοί, το δέρμα μας στεγνό και καθαρό και έτσι πετυχαίνουμε την καλύτερη δυνατή απορρόφηση. Άρα δίνουμε και μεγαλύτερη διάρκεια στο άρωμα.

7. Πόσο άρωμα να βάλω;

Η απάντηση στην ερώτηση αυτή, είναι σίγουρα ότι δεν πρέπει ποτέ να υπερβάλλουμε. Άλλωστε σίγουρα θα σας έχει τύχει να βρεθείτε σε κάποιο χώρο όπου κάποιος είχε «λουστεί» με το άρωμά του και το αποτέλεσμα ήταν αποπνικτικό. Η συνιστώμενη ποσότητα αρώματος είναι 2 έως 4 ψεκασμοί, ποσότητα που ποικίλλει ανάλογα με την ένταση του αρώματος. Αν θέλετε να «μοσχοβολάτε» λίγο παραπάνω, μπορείτε να ψεκάσετε μία φορά στον αέρα ακριβώς μπροστά σας και να περάσετε μέσα από το σύννεφο αρώματος που θα δημιουργηθεί. Τα μαλλιά τείνουν να προσλαμβάνουν τις μυρωδιές του περιβάλλοντος, αλλά και να τις αναδίδουν.

8. Γιατί δεν μυρίζω το άρωμά μου;

Όταν δεν μυρίζουμε το άρωμά μας δεν είναι απόλυτα κάτι αρνητικό. Αντιθέτως είναι πολύ θετικό, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο άρωμα μας ταιριάζει πολύ. Όταν λοιπόν σας ξανακάνουν ένα κομπλιμέντο για το «πόσο όμορφα μυρίζετε», μην αναρωτηθείτε γιατί εσείς δεν μυρίζετε τίποτα! Επιπλέον, εάν φοράτε ένα άρωμα πολύ καιρό, μπορεί η μύτη σας να έχει συνηθίσει τόσο την μυρωδιά του, που πλέον δεν την ξεχωρίζει.

9. Γιατί μυρίζει διαφορετικά το άρωμά μου;

Πρώτα απ’ όλα να τονίσουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η περιβαλλοντική θερμοκρασία, αφού το ίδιο άρωμα μπορεί να μυρίζει αλλιώς τον χειμώνα και αλλιώς το καλοκαίρι. Αν ωστόσο ένα άρωμα που φοράμε χρόνια μυρίζει πλέον διαφορετικά στο δέρμα μας, υπάρχει περίπτωση να μην οφείλεται στο άρωμα αλλά στο ίδιο μας το σώμα. Αυτό συμβαίνει γιατί όσο περνούν τα χρόνια μπορεί να αλλάξει η χημεία του σώματός μας λόγω ορμονικών διαταραχών, αλλαγή των διατροφικών μας συνηθειών ή ακόμα και λήψη κάποιων φαρμάκων.

10. Η σωστή συντήρηση των αρωμάτων.

Αρχικά, ποτέ μην ξεχνάτε ανοιχτό το καπάκι του αρώματος σας, καθώς αυτό θα μειώσει σημαντικά τον χρόνο ζωής του. Φυλάξτε τα σε ξηρό και σκιερό μέρος. Η ζέστη, η υγρασία και η ηλιακή ακτινοβολία επηρεάζουν αρνητικά το άρωμα σας. Ένα ακόμη πολύ συνηθισμένο λάθος που κάνουμε είναι να τα φυλάμε στο μπάνιο, όπου οι συνθήκες που επικρατούν (έντονος φωτισμός, υγρασία) εξασθενούν τα αρώματα, ακόμη κι αν βρίσκονται στο ντουλαπάκι του μπάνιου.

11. Πως καταλαβαίνω ότι ένα άρωμα έχει χαλάσει;
Καταρχήν, υπολογίστε ότι ο χρόνος ζωής ενός αρώματος είναι 12-18 μήνες, από την στιγμή που θα το ανοίξετε. Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές για σωστή συντήρηση του αρώματος, θα επιμηκύνετε αυτό το διάστημα πολύ. Ωστόσο εάν κάποια στιγμή ανακαλύψετε κάποιο ξεχασμένο μπουκάλι με άρωμα, πριν το ψεκάσετε, σιγουρευτείτε ότι δεν έχει σκουρύνει το χρώμα του, γιατί αυτό είναι ένδειξη ότι έχει χαλάσει και πρέπει να το πετάξετε.

Μην ξεχνάτε ότι το άρωμά μας είναι το πιο προσωπικό μας αξεσουάρ, αφού είναι αυτό που μας συντροφεύει παντού, αναδεικνύει την προσωπικότητά μας και μας φτιάχνει την διάθεση!

Όροι Χρήσης   |   Προσωπικό Απόρρητο   |   Cookies   |   Ασφάλεια Συναλλαγών   |   Παραλαβή & Πληρωμή   |   Σχετικά

Όλα τα αρώματα του καταστήματός μας είναι αρώματα τύπου και όχι το γνήσιο προϊόν.

Copyright © 2023 Αρωματοπωλείο Le Parfumeur. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Log in with your credentials

Forgot your details?